question

Pol MC avatar image
0 Likes"
Pol MC asked Jeanette F commented

Performance measure works on dashboard but is always 0 on experimenter/optimizer

Hi,

I created 5 performace measures, each of it references to the dashboard stats, when I run the simulation I can see how these measures update, but when I use the experimenter or when I try to optimize them (my objective is to minimize these measures) they always have a value of 0. I am attaching screenshots and the model.

cafeteria_v11.fsm

Thanks!

FlexSim 21.0.2
experimenterflexsim 21.0.2optimizerperformance measures
1622296981351.png (837.3 KiB)
1622297050901.png (835.9 KiB)
cafeteria-v11.fsm (1.4 MiB)
· 3
5 |100000

Up to 12 attachments (including images) can be used with a maximum of 23.8 MiB each and 47.7 MiB total.

Joerg Vogel avatar image Joerg Vogel commented ·

Are your results and performance measurements parameter driven?

0 Likes 0 ·
Pol MC avatar image Pol MC Joerg Vogel commented ·

Yes, I have 2 parameters (the number of tables and the number of workers), the idea is that I want to minimize both parameters as well as the performance measuers

0 Likes 0 ·
Jeanette F avatar image Jeanette F ♦ commented ·

Hi @Pol MC, was Jordan Johnson's answer helpful? If so, please click the red "Accept" button at the bottom of their answer. Or if you still have questions, add a comment and we'll continue the conversation.

If we haven't heard back from you within 3 business days we'll auto-accept an answer, but you can always unaccept and comment back to reopen your question.

0 Likes 0 ·

1 Answer

·
Jordan Johnson avatar image
0 Likes"
Jordan Johnson answered

The issue is in your parameters. You are using the Delete and Copy Objects option, which works fine in some models, but is incompatible with the People module.

In order to create the correct kind of parameter, you need to use the Sampler on the Reference field to sample the the Staff group (or the TableAndChairs group) and choose the "Set Number in People Group" option.

Once you make that change, it should work just fine.

Also, however, I noticed something strange. You had a folder called "StatisticCollectors" in your Tools folder. I moved the stats collectors in that folder to the proper "StatisticsCollectors" folder. I also made sure that the stats collectors had unique names.

cafeteria-v12.fsm


cafeteria-v12.fsm (2.6 MiB)
5 |100000

Up to 12 attachments (including images) can be used with a maximum of 23.8 MiB each and 47.7 MiB total.

Write an Answer

Hint: Notify or tag a user in this post by typing @username.

Up to 12 attachments (including images) can be used with a maximum of 23.8 MiB each and 47.7 MiB total.